FACILITEITEN

Indien u Lodge Chalet Gol huurt kiest u voor een verblijf midden op een berg. Als u in Champoluc in het dal aankomt is een nauwkeurige timing nodig om u met uw bagage en eventuele inkopen op de berg te krijgen. Ofwel per Piste bulley of via de lift met bagage waar een dorpsgenote met sneeuwscooter voor u klaar staat bóvenaan de cabinelift die vanuit Champoluc vertrekt. Maria zal u ontvangen en wegwijs maken in Casa Gol.

Afhankelijk van of u de zaterdagavond van aankomst verkiest in het dorpsrestaurant l’Aroula te eten kan de restaurateur u en uw bagage vervoeren naar Casa Gol en thuis afzetten. Ook dat is een leuke optie; U (of wij voor u) spreekt dan met de restaurateur af hoe laat u wilt eten en u wandelt van Casa Gol heen en terug voor uw diner. Vóórafgaand aan uw diner in het restaurant zal Maria u ontvangen in Casa Gol en u wegwijs maken.

Lodge Chalet  Gol heeft 5 slaapkamers voor 2 volwassenen met  tweepersoonsbed. Er is een “dortoir” op zolder voor 4 kinderen (volwassen kunnen hier niet staan, de 4 losse bedden hebben wel een volwassen bedlengte en breedte).  In het  aparte saunahuis (Finse sauna voor  6 personen , een douche voor twee personen, toilet) is een mezzanine met een tweepersoonsbed.  Aanvullend is er in het hoofdhuis nog een slaapbank voor 2 personen in de living en 1 slaapbank voor 1 persoon op de vide. Het chalet geeft dus een comfortabele overnachtingmogelijkheid voor 12 personen maar kan gemaximaliseerd worden tot 19 personen indien gebruik van dortoir en gemeenschappelijke ruimtes.

Bij de restauratie van Lodge Chalet Gol is er gekozen voor een ruime living met een open keuken die rondom een grote open haard gesitueerd is. De ruimte voor de gemeenschappelijke activiteiten is zo optimaal mogelijk gemaakt met hoge plafonds en verschillende niveaus. De slaapkamers zijn hierdoor compact maar hebben  allemaal een eigen  badkamer met toilet, wastafel en douche of bad.  Éen kamer heeft de badkamer met douche en bad een verdieping hoger met apart toilet en zou deze alléén moeten delen indien het dortoir in gebruik is.

De tweepersoonsbedden zijn 1 meter 60 breed en op 3 kamers aan één zijde tegen de houten muur geplaatst. Bij de andere twee kamers is het bed aan twee kanten vrij.
Als opbergmogelijkheid voor grote koffers of tassen kan het matras zonder veel kracht scharnierend opgetild worden om de ruimte onder het bed te benutten.
Het gastenhuis op het terras is een mini versie van Lodge chalet Gol, in dezelfde stijl gerestaureerd. Hier bevindt zich de sauna en een dubbele douche . Op de mezzanine-verdieping is een toilet, een aanrechtje en een tweepersoons-bed van 1.60 m breed. De bedden zijn gedekt bij uw aankomst met fris wit katoenen beddengoed. Er is een wasmachine en droger tot uw beschikking.

De keuken is uitgerust met een vaatwasser, koelkast en diepvrieskast, een inductiefornuis en electrische oven. Er zijn twee broodmachines aanwezig die voorgeprogrammeerd kunnen worden. Tevens is er een espressoapparaat (electronische Bialetti), toaster, sinaasappelpers, en melkschuimer (Nespresso).

Er is een grote flat screen TV aanwezig met aparte zithoek voor 10 personen waarop Blu Ray DVD’s vertoond kunnen worden. Een aantal Blu Ray DVD’s is aanwezig (ook voor kinderen). Champoluc is overdag eenvoudig skiënd te bereiken. ’s Avonds kunt u heen en terug naar Champoluc per cabine lift op 15 minuten lopen bergafwaarts. Vanaf 17 uur vertrekken er ook ‘s avonds  om het hele uur een aantal cabines dalwaarts en retour,  tot 23 uur en uitgezonderd  om 21 uur. (voor de zekerheid: de Monterosa schema’s kunnen van seizoen tot seizoen wisselen; zie hun site bij de links)

 

In Champoluc is aan het einde van de skipiste en naast de lift een supermarktje en diverse winkels.  Op loopafstand is het oude dorpcentrum met onderweg enkele fraaie authentieke hotels en  winkels. Het oude dorpcentrum zelf is om de kerk gesitueerd met een oude kapel omgevormd tot gezellig bioscoopje. 

Er zijn diverse erg goede delicatessenzaakjes, twee slagers, cafés, pizzarestaurants, een boekenwinkel en wat sportzaken. Er zijn pinautomaten in het centrum en er is een busservice naar Verres en verder.